V noci z pondělí na úterý 1. listopadu získali policisté informaci, že ve směru z Prahy na Neratovice ujíždí vozidlo Suzuki Vitara, které bylo den předtím odcizeno v Praze 4. Policistům se podařilo na vůz narazit na jednom z parkovišť v Neratovicích. Jakmile řidič hlídku spatřil, začal ujíždět, najel na polní cestu a pak zamířil po poli směrem k lesu.

Netrvalo ale dlouho a před lesem musel zastavit. Když k němu poté služební vozidlo dojelo, zařadil zpátečku a do policejního vozu naboural. Strážníci neváhali a z auta vyběhli, aby muže zatkli. Zloděj se však zase rozjel a policisté použili varovné výstřely.

Ani ty ho však nezastavily, proto mu prostřelili obě zadní pneumatiky. Řidič s vozem poté ujel ještě asi patnáct metrů a naboural do stromu. Následně se snažil utéct po svých, po pár metrech jej ale policisté dostihli a skončil v poutech. Ve vozidle se také nacházel spolujezdec, který zamířil na policejní stanici společně s řidičem.

Video
Video se připravuje ...

Pronásledování i střelba. Policistům se podařilo rozbít gang lupičů aut. Policie ČR

Gang zlodějů aut

Vzhledem k tomu, že muž, který ukradl vozidlo, měl soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel do srpna 2018, a tudíž šlo o maření úředního výkonu, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Kriminalistům zadržený lupič rozhodně není neznámý. V tomto roce ho totiž spolu s dalšími šesti lidmi ve věku od devatenácti do jednatřiceti let obvinili z krádeží. Kradli hlavně automobily. Hlavním aktérem akcí byl právě onen sedmadvacetiletý muž.

Jednalo se obvykle o starší koncernové vozy, které pak končily v garáži za Prahou, kde „vůdce“ gangu bydlel. Po odstranění značek s nimi pak zloději jezdili a následně se jich zbavili. A to i přesto, že ani jeden ze skupiny nevlastnil řidičský průkaz. Šesti z nich byl dokonce vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Kriminalisté také při vyšetřování zjistili, že skupina nekradla pouze automobily. Dvakrát ukradli na ulici kola a jednou z garáže i skútr. Zloději svými krádežemi způsobili škodu okolo čtvrt milionu korun.

Fotogalerie
5 fotografií