Padesátiletá žena přišla k bytu devadesátileté stařenky v Krásově ulici na Žižkově s prosbou, že si potřebuje zavolat. Důvěřivá důchodkyně pustila ženu dovnitř. Ta po ní ale najednou chtěla 1500 korun. Prý špatně zaparkovala a nemá u sebe hotovost pro strážníky.

Seniorka u sebe ale tolik peněz neměla. Zlodějka si ale nebrala servítky a obrala ženu alespoň o 200 korun, doklady a mobil. To stařenka zjistila až po jejím odchodu.

Pátráme po menší padesátileté ženě silnější postavy. Je podezřelá z krádeže a porušování domovní svobody, hrozí jí až tři roky vězení,“ uvedla mluvčí pražské policie Eva Řádková.

Zloděj předstíral, že zná vnuka seniorky

Druhý případ krádeže se stal v Praze 4 v ulici 5. května. Pětaosmdesátiletou paní navštívil v jejím bytě cizí muž s tím, že zná jejího vnuka. Přitom drze předstíral, že s ním telefonuje.

 „Po skončení hovoru poškozené sdělil, že mu má půjčit peníze, že je to tak s jejím vnukem domluvené. Žena mu uvěřila a dala zmiňovanou hotovost,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. Muž štíhlé postavy s krátkými hnědými vlasy vylákal ze stařenky 5 000 korun. Je podezřelý z podvodu a porušování domovní svobody, ve vězení může strávit až tři roky.

Policie také varuje důchodce, jelikož právě oni jsou nejčastějšími oběťmi podvodníků a zlodějů. „Bývají velice důvěřiví, a tak se stanou terčem zlodějů, kteří se pod různými záminkami dostávají do jejich blízkosti a velmi často přímo do jejich obydlí. Poté je podvodem nebo krádeží připraví někdy i o celoživotní úspory,“ uzavřela mluvčí.

Pokud zloděje poznáte nebo o nich máte jakékoliv informace, zavolejte na linku 158:

Video
Video se připravuje ...

Drzý zloděj okradl stařenku. Neznáte ho? Policie ČR

Fotogalerie
7 fotografií