Speciální jednotka městské policie Astra 150, která odváží lidi na záchytnou stanici v Nemocnici Na Bulovce, měla v pátek napilno. Už před půl desátou musela zasahovat u mladíka ze Slovenska, který po dvou lahvích vodky a zřejmě i nějaké drogy ohrožoval lidi v metru. Netrvalo dlouho a na místo dorazili i státní policisté a pražská záchranka.

V tu chvíli se jeho agrese zvýšila. Vyjel na záchranáře a uklidnit ho musela policie. S tou se ale začal také prát. Proto jej dokonce čtyři muži zákona museli připoutat k zábradlí. Po příjezdu městské policie s redaktory Blesk.cz začal šíleně křičet a kopat do strážníků. Ještě dlouhé minuty trvalo, než jej dokázali dostat do dodávky. Tím vše ale zdaleka neskončilo.

Nezvladatelný šílenec

Po příjezdu do protialkoholní ambulance začal být znovu útočný a začal se vzpouzet. Strážníci společně s doktory jej ani po hodině nedokázali přinutit k tomu, aby se uklidnil. Mezitím ale musel na šití do nemocnice kvůli šrámu na hlavě, který si přivodil. Po zásahu lékařů to vypadalo, že konečně zmírní své chování vůči okolí, ale nebylo tomu tak.

Zřízenci jej sice dokázali s pomocí strážníků připoutat na lůžko, i přesto ale ještě asi dvě hodiny poté řval na celou stanici nesrozumitelná slova. Podle orientační dechové zkoušky měl asi 2 promile alkoholu. Svou roli mohly hrát v jeho chování zřejmě i drogy.

Naštěstí při jeho záchvatu nikoho nezranil, a tak jej čeká pouze dlouhé vysvětlování na policii, doma a také tučná pokuta. Na Karlově náměstí dokonce zastavil tramvajovou dopravu na asi 15 minut a tramvaje zde vytvořily kolonu. I podle slov strážníků je takový případ výjimečný a nestává se často, že by někdo byl agresivní po takovou dobu a v takovém měřítku.  

Mladík ze Slovenska má přitom podle slov svého kamaráda manželku, která s ním čeká druhé dítě.  

Podívejte se na jeho řádění:

Fotogalerie
27 fotografií