Na svou nešikovnost doplatil řidič motorky, který zfetovaný ve středu 19. října ujížděl policistům. Ti ho chtěli v ulici Veletržní v Holešovicích zkontrolovat. 

Video
Video se připravuje ...

Motorkář se snažil policistům ujet, pak motorku odhodil a dal se na útěk, zřejmě proto, že měl zákaz řízení a byl zfetovaný. David Malík, Policie ČR

„Na jejich výzvy k zastavení nereagoval a začal ujíždět ulicemi Letné. Přitom mu za jeho zády seděl ještě spolujezdec. V ulici Nad Královskou oborou ujíždění vzdal, motocykl položil na zem mezi zaparkovaná vozidla a dal se na útěk. Policisté se za ním samozřejmě také rozeběhli a po několika metrech ho dostihli,“ uvedl Jan Daněk, mluvčí pražské policie. 

Motorkář totiž upadl na zem. Štěstí bylo, že měl na hlavě stále helmu, protože při pádu hlavou narazil na zaparkované auto a poškodil ho. Kdyby helmu neměl, pravděpodobně by si pořádně natloukl.

Motorkář se snažil policistům ujet, pak motorku odhodil a dal se na útěk, zřejmě proto, že měl zákaz řízení a byl zfetovaný.
Autor: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zákaz řízení a drogy

Policisté u něj provedli test na drogy a zjistili, že je pozitivní na canabis a amphetamin. Z evidencí také zjistili, že má soudem uložený zákaz řízení všech motorových vozidel až do prosince roku 2017.

„Sedmatřicetiletý muž proto skončil na policejním oddělení pro podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, poškození cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodal Daněk.