Běžná cesta metrem se na začátku dubna stala pro dívku, která sama před půlnocí cestovala ze stanice Motol, těžko zapomenutelným zážitkem. Když totiž nastoupila do soupravy, na kterou čekala, současně s ní přistoupil také muž. Jeho společnost jí byla nepříjemná, proto několikrát ještě ve stanici přestoupila do jiného vagonu.

Video
Video se připravuje ...

Dívka před mladíkem prchala z vagonu do vagonu, chtěl ji znásilnit. Pomohl strojvedoucí metra. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Muž ji neustále následoval. Poškozená nakonec skončila v prvním vagonu a hned co se zavřely dveře, došlo k útoku. Muž se na ni vrhl a povalil ji na zem. Na zemi pak došlo k zápasu, přičemž poškozená křičela o pomoc. To zaslechl strojvedoucí, který otevřel dveře od kabiny, čehož se muž zalekl a přestal útočit. Dívka se pak u strojvedoucího schovala v kabině. Na další zastávce Petřiny muž z metra utekl,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

„Díky medializaci případu se muž na záběrech poznal a dnes dopoledne se sám dostavil na policejní služebnu. K případu byl vyslechnut a mimo jiné uvedl, že se skutečně jedná o něj, ale že byl ten večer pod vlivem alkoholu a nic si nepamatuje. Po výslechu byl třicetiletý muž propuštěn a kriminalisté se případem dál zabývají,“ dodal Daněk.