Policisté neposlušného řidiče, který hlídce ve čtvrtek kolem půlnoci začal ujíždět z Prahy 2 na motorce se „špatnou“ registrační značkou, zpacifikovali. 

Video
Video se připravuje ...

Honička skončila úspěšně. Motorkáře policisté chytili na Libeňském mostě. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Policisté neměli na vybranou a začali motorkáře pronásledovat ulicemi Hlávkův most, Nábřeží Kapitána Jaroše, Komunardů, Dělnická až na Libeňský most. Tam už čekaly další policejní hlídky, které mezitím stačily vytvořit zátaras, a tím motorkáři zabránili v další nebezpečné jízdě,“ uvedla tisková mluvčí pražské policie Iveta Martínková. 

„Policisté okamžitě využili situace, kdy byl řidič donucen zcela zastavit a z motocyklu ho za použití donucovacích prostředků sundali a zadrželi. Během ujíždění motorkář několikrát přesáhl rychlost 170 kilometrů za hodinu a tímto hazardem ohrozil nejen svůj život, ale i životy ostatních účastníků a také zakročujících policistů,“ dodala mluvčí.

Jeden ze zakročujících policistů pohotovostní motorizované jednotky pprap. Tomáš Strnad k případu na závěr doplnil: „Chtěl bych vyzdvihnout především perfektní spolupráci s ostatními hlídkami, které okamžitě reagovaly na naši relaci o ujíždění motorkáře a velice pohotově a profesionálně vytvořily zátaras na Libeňském mostě, kam jsme mířili.“

Dostane vězení?

Během honičky porušil motorkář snad všechny dopravní předpisy, co se daly, až do května roku 2017 má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel, navíc jel pod vlivem pervitinu, a to ještě na motocyklu s registrační značkou, která podle policejních evidencí ani nepatřila na danou motorku.

Za všechny tyto delikty podle policie muži aktuálně hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.