„Krátce po páté jsme vyjížděli na křižovatku Veletržní a Dukelských hrdinů, kde podle všeho došlo ke střetu vozu Subaru a policejního vozu. Ten křižovatkou projížděl se zapnutými majáky a zapnutou sirénou. Po nárazu byl služební vůz odmrštěn, přičemž naboural do značky, do sloupu a do tří zaparkovaných vozidel. Křižovatka byla na chvíli uzavřena, nyní je však průjezdná, ale policisté zde stále řídí dopravu. Policisté provedli u obou řidičů dechovou zkoušku a u obou byla s negativní výsledkem,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Video
Video se připravuje ...

Pondělní ráno v Praze nezačalo příznivě. Před budovou Národní galerie v Praze havarovalo policejní auto. David Malík

„Zraněných bylo celkem 5, z toho 3 policisté z hlídkového vozu a dvě zraněné ženy z vozu Subaru. Ty jsme s lehkým zraněním převezli na traumacentrum do Motola. Policisté se středně těžkými zraněními skončili v Ústřední vojenské nemocnici Praha,“ uvedl tiskový mluvčí pražské záchranky Dominik Horn.

„Oznámení o nehodě jsme přijali na tísňovou linku ve 4:35, kdy volala přímo posádka nabouraných policistů. Vypravili jsme nejbližší posádky z Holešovic, které tam byly za 3 minuty. Na pomoc si kolegové přivolali i hasiče kvůli zaklíněné policistce vzadu auta a další dvě posádky zdravotníků,“ dodal Horn.

„Hasiči provedli při dopravní nehodě ve Veletržní ulici protipožární opatření a zajistili provozní kapaliny,“ uvedla tisková mluvčí pražských hasiči Pavlína Adamcová.