Gustava Šmída, který se ztratil v pátek odpoledne manželce na sídlišti Ďáblice, našli policisté zhruba hodinu po půlnoci. Vypátrali ho v oblasti ulic Průmyslová a Černokostelecká v Praze 10.

„Pohřešovaný nebyl zraněn, nicméně byl značně vyčerpán a také byla zřejmá absence léku na cukrovku,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté hledali muže v Ďáblicích vrtulníkem. Podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

Vrtulník pátral v noci po ztraceném seniorovi. Klára Brunclíková

Policisté pokračovali v sobotu v pátrání po Aloisi Kratochvílovi, který odešel z bytu v Jahodové ulici v Záběhlicích ve čtvrtek večer vynést odpadkový koš, ale domů se už nevrátil. Podle jeho manželky to nebylo poprvé, kdy se něco podobného stalo.

V předchozích případech vždy po několika hodinách přišel domů. Muže nakonec našli v sobotu dopoledne. „Můžu potvrdit, že byl vypátraný. Našli jsme ho v jedné z pražských nemocnic. V rámci pátrání vždy informujeme všechna zdravotnická zařízení, koho hledáme a aby nám dali vědět, pokud by se u nich pohřešovaná osoba objevila,“ dodal Hulan.

Schizofreničku našli na letišti

V Praze pátrali i po ženě (40), která trpí silnou formou schizofrenie. Našli ji v sobotu na letišti Václava Havla. Po fyzické stránce je v pořádku, nicméně s ohledem na její psychický stav ji převezli do zdravotnického zařízení.

Žena trpí utkvělými představami a už několik týdnů neužívala předepsané léky.