„V neděli krátce před dvacátou hodinou si policista z oddělení centrálního řízení dopravy na kamerovém systému všiml cyklisty, který právě vjíždí do Cholupického tunelu ve směru na D1,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková. 

Na dálnici v protisměru

Cyklista v těch místech neměl vůbec co dělat. Jedná se totiž o silnici dálničního typu, a do tunelu vjel navíc v protisměru.

Video
Video se připravuje ...

Devětačtyřicetiletý cyklista, na mol opilý, vjel v neděli kolem poledne do Cholupického tunelu. Vůbec mu nepřišlo divné, že jede po dálnici, a navíc v protisměru. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Na místo proto okamžitě vyrazili nejbližší dopravní policisté, kteří z důvodu zajištění bezpečnosti cyklisty i dalších účastníků silničního provozu tunel uzavřeli a na konci, respektive na začátku tunelu, si na zbloudilého cyklistu počkali,“ popsala Martínková.

Tučná pokuta

Když k policistům cyklista dojel, nestačili se divit. Z dechové zkoušky, kterou devětačtyřicetiletému muži provedli, zjistili, že má 1,8 promile alkoholu v dechu.

„Policisté veškerá protiprávní jednání na místě zadokumentovali a devětačtyřicetiletému cyklistovi zakázali další jízdu. Celý případ byl oznámen příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Za jízdu na kole v opilosti po silnici dálničního typu, a navíc v protisměru mu v případě uznání viny hrozí pokuta do dvaceti tisíc korun,“ dodala Martínková.