Zničehonic zaútočili. Neznámý muž, kterého 20. srpna v Kongresové ulici přepadli dva zloději, kteří ho zákeřně zezadu nejprve udeřili do hlavy a pak ho okradli, neměl jedinou šanci se pachatelům ubránit. 

„Od soboty 20. srpna prošetřují kriminalisté čtvrtého policejního obvodu případ loupeže, která se odehrála chvilku před půlnocí v Kongresové ulici v Praze 4. Téměř pod okny policejní budovy krajského ředitelství zatím dva neznámí pachatelé přepadli muže, který šel po ulici,“ uvedl tiskový mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Poznáte dva zloděje, kteří na ulici přepadli kolemjdoucího muže? Blesk TV

„Podle poškozeného byl útok nečekaný a pachatelé ho udeřili zezadu do hlavy, až upadl do křoví. Pak od nich ještě schytal několik ran pěstí do obličej, a když ležel na zemi, tak mu strhli z ramene tašku, respektive brašnu na fotoaparát. V té měl poškozený mobilní telefon, platební kartu, občanský průkaz a tramvajenku. Vše v hodnotě skoro 4 tisíce korun,“ dodal Daněk.

Podezřelé muže zachytily chvilku před činem i po něm kamery. Jestliže je někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Podle policie mužům za trestný čin loupeže hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na 10 let.