Na Vinohradech měli strážníci opět napilno. Večírek se zřejmě protáhl jednomu muži, který se sotva motal po chodníku a každou chvíli někam spadl. Když si toho všimli místní, pro jistotu zavolali strážníky městské policie. „V úterý ráno bylo oznámeno na tísňovou linku 156, že Polskou ulicí prochází nějaký muž, který je evidentně opilý, protože vždy po chvíli upadne na zem nebo na nějaký zaparkovaný automobil,“ řekl Blesk.cz mluvčí Rudolf Rubeš.

Hlídka strážníků po příjezdu spatřila muže, který se zrovna o jedno ze zaparkovaných vozidel opíral. Strážníci jej vyzvali k prokázání totožnosti a podání vysvětlení. Ten byl však tak opilý, že nemohl ani srozumitelně hovořit a jen stěží stál na nohou.

Muže na Vinohradech dopadla policie, když v opilosti nemohl ani chodit. U sebe měl navíc pistoli a drogy.
Autor: MP Praha

Alkohol, zbraň a pytel drog

Jeden ze strážníků si zanedlouho povšiml, že muž má na opasku za zády v pouzdru zasunutou střelnou zbraň. Proto mu ji strážníci po marných výzvách museli sami odebrat, aby ho nenapadlo ji použít.

To však nebylo všechno. Když chtěl muž strážníkům předložit průkaz totožnosti, sáhl do tašky, kterou měl v ruce. Ta mu spadla na zem a z ní vypadly kromě dokladů i krabičky, ve kterých byly sáčky s marihuanou. „Protože vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu, byla na místo přivolána Policie ČR, která si celou věc převzala k dalšímu šetření,“ doplnil dále Rubeš.