Evě bylo teprve 11 let, když pro ni začalo peklo. „Bylo to v létě a říkal mi, že mě chce jenom pohladit. Jenže já jsem si myslela, že mě chce pohladit po vlasech. Hrubě mě svlékl a sahal mi na prsa a mezi nohy. Zároveň jsem z toho byla zmatená, vůbec jsem těm dotykům nerozuměla,“ prozradila pro Aha! dívka.

Později ji měl otčím zase nutit k orálnímu sexu a nakonec i k pohlavnímu styku. „Chtěla jsem se už zabít,“ přiznala s pláčem u soudu dívka, pro níž dodnes není snadné o zneužívání mluvit. Během přelíčení se dokonce rozplakala natolik, že muselo být na čas přerušeno.

„Nejprve jsem nerozuměla tomu, co se vlastně děje. Nevěděla jsem, že to není normální chování,“ popisuje Eva. „Později mi vyhrožoval, že když to řeknu mámě, přestane nás podporovat a budeme chudé. Spát jsem chodila co nejvíce oblečená, aby mě nemohl svléknout, ale ani to nepomohlo. Později jsem rezignovala a chtěla to mít co nejrychleji za sebou," vylíčila své strašlivé zážitky, s nimiž se nejprve svěřila jen psychiatrovi, který o případu informoval policii.

„I když jsem s někým chodila, nikdy jsem se nikomu nesvěřila. Vlastně nikdy jsem neměla normální láskyplnný vztah,“ přiznává Eva dopad na milostný život. Proč jí ale trvalo celých devět let, než vyšla s pravdou ven? „Je naprosto typické, že oběti takovýchto trestných činů ze situace nevidí východisko, a proto se radši podvolí. Stává se to také u obětí domácího násilí. Spíše, než aby hledaly pomoc, tak se adaptují,“ vysvětlil psycholog Oldřich Matoušek.

Obžalovaný Jiří B. u soudu všechna obvinění ze zneužívání popřel. Podle něj došlo na sex teprve v době, kdy bylo nevlastní dceři 16 let. Údajně s tím měla souhlasit. „Udělal jsem chybu v tom, že jsem s ní spal, protože to rozvrátilo rodinu. Toho lituji,“ přiznal deníku Aha!.

 

Fotogalerie
6 fotografií