Na místo dorazila policejní výjezdová skupina a policejní lékař. „Přivolaný služební lékař odhadl, že tělo bylo ve Vltavě dva až šest dní,“ uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová. Totožnost ženy, které bylo podle prvního ohledání 18 až 22 let, policie zatím nezná. „Neměla u sebe doklady,“ řekla Zoulová.

Vzhledem k tomu, že není známá příčina úmrtí, bude podle mluvčí s největší pravděpodobností nařízena soudní pitva.

Za minulý týden tři utopení

Během týdne a jednoho dne jde už o čtvrté tělo, které záchranáři lovili z Vltavy. 

V pondělí 22. srpna před polednem viděli lidé u Hlávkova mostu v Praze muže, který plaval ve Vltavě. Najednou ale zmizel pod vodou. Proto okamžitě zavolali záchranáře. Ti bezvládné tělo plavce po necelé hodině našli a začali oživovat, bohužel se ho ale k životu přivést nepodařilo.

Muž plaval u Hlávkova mostu. Nyní ho hledají hasiči.
Autor: Tadeáš Provazník

Mrtvolu s batohem vytáhli z vody poblíž jezu u Galerie Mánes ve středu 24. srpna krátce po poledni potápěči. Podle informací Blesku se jedná o muže. Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. 

Poslední podobná tragédie se minulý týden stala ve čtvrtek. 

Muž, který se ve čtvrtek odpoledne snažil přeplavat Vltavu z jedné náplavky na druhou, zmizel pár metrů od Janáčkova nábřeží pod hladinou. Na místo vyrazili hasiči i s potápěčem, který tonoucího ve vodě našel a i s kolegy vytáhl ven z vody. Hasiči museli v místě zastavit lodní dopravu. Muž byl však ve vodě moc dlouho a záchranářům se ho nepodařilo oživit. Podle informací Blesku se posilněný alkoholem s kamarády vsadil, že řeku přeplave.

Fotogalerie
30 fotografií