Policisté vyjížděli na základě oznámení této události na místo, kde byl nalezen zraněný muž (ročník 1961). Byla přivolána záchranka a muž byl odvezen na ošetření,“ řekla pro Blesk.cz policistka Andrea Zoulová.

Potvrdilo se podezření, že na místě došlo ke střelbě. Další informace budou známy v průběhu vyšetřování, které bylo okamžitě zahájeno,“ dodala. 

Policisté a záchranáři zasahovali v ulici Na Žertvách na pražské Palmovce kvůli muži, který na kolemjdoucí střílel zřejmě ze vzduchové pistole. Zasáhl jednoho člověka, který skončil na chirurgii nemocnice Bulovka s povrchovým poraněním na krku. Útočníka policie zadržela.

„Zranění muže odpovídala tomu, že by se mohlo jednat o zásah diabolkou nebo něčím podobným,“ uvedl Horn. Nikdo jiný podle něj zraněn nebyl. Policejní mluvčí Andrea Zoulová ráno řekla, že zatím zjišťuje informace a detaily k případu zveřejní během dne.

Incident se odehrál v neděli po 21:00, kdy parta přátel, kteří se tou dobou nacházeli v ulici, zaslechli podle Horna zvuk připomínající střelbu ze vzduchovky. Poté jeden z nich pocítil prudkou bolest na krku. Krátce po nahlášení střelby přijeli záchranáři i několik hlídek policistů, kteří střelce našli a zadrželi.

Fotogalerie
2 fotografie