Cizinci do Prahy přijeli už minulý rok na podzim. Přesto, že občas pracovali, pravděpodobně si nevydělali tolik, aby si našli slušné bydlení, a proto skončili v příbytku u mostu Barikádníků. 

Video
Video se připravuje ...

Příběh s neveselým koncem. Cizinci se do Prahy vydali za lepším životem, v metropoli se nechytili a skončili ve stanu u mostu Barikádníků. Městská policie hlavního města Prahy

„Ve středu ráno prováděli strážníci z Prahy 7 kontrolní činnost u úpatí mostu Barikádníků, kde si všimli muže a ženy, kteří zde bydleli ve stanu. Hlídka při kontrole navíc zjistila, že je žena v pokročilém stadiu těhotenství,“ uvedl mluvčí pražské městské policie Jan Čihák.

Jídlo z kontejneru

Podle mluvčího si těhotná žena na zdravotní stav nestěžovala a přivolání lékařské pomoci odmítla. „Vzhledem k tomu, že se dvojice nacházela v žalostné životní situaci, a podle odpadků na místě bylo patrné, že se většinou stravují jen tím, co naleznou v kontejnerech, hlídka se jim rozhodla pomoci. I přes jazykovou bariéru se strážníci dozvěděli, že občas různě pracují a v Praze jsou již od podzimu minulého roku,“ popsal dále Čihák.

Hlídka ověřením jejich totožnosti zjistila, že nejsou v pátrání Policie ČR, a proto kontaktovala pracovníka odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Ten prostřednictvím tlumočníka zjistil, že žena nedochází na žádná vyšetření, stravu si zajišťují v místní tržnici a koupou se ve Vltavě. Pracovník sociálky si následně celou věc převzal, aby oběma prostřednictvím charity pomohl zajistit oblečení a stravu, ženě pak umístění v azylovém domě. Dvojice nakonec vyjádřila touhu vrátit se zpět domů.