Rozsáhlou sérií krádeží se zabývají kriminalisté ze čtvrtého oddělení druhého policejního obvodu již několik měsíců. Detektivové postupem času přišli na to, že všechny tyto krádeže měly několik shodných znaků.

„Všech patnáct krádeží, které mají od března letošního roku doposud zadokumentované, se totiž odehrály buď v některé z pražských kaváren nebo v restauracích,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Video
Video se připravuje ...

Drzost mladé ženy nezná hranice. Okrade vás, i když sedíte pár centimetrů od ní. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy, David Malík

„V průběhu prošetřování pak také zjistili, že všechny má na svědomí jedna žena. Ta si vždy předem vyhlédla svou oběť a poté si přisedla k vedlejšímu stolu. Svou ruku si překryla bundou, aby její nekalé jednání nemohl nikdo zpozorovat, a následně ukradla buď celou kabelku, nebo z ní jen vyndala cenné věci. Poté, aniž by si něco objednala, z místa odešla,“ doplnila Martínková.

Známá firma?

Detektivové již sedmadvacetiletou Češku obvinili z trestného činu krádež, za což jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let, a to s ohledem na způsobenou škodu, která se pohybuje okolo půl milionu korun.

„I přes relativně nízký věk už byla žena v minulosti pětkrát odsouzena za krádeže a ve třech případech si svůj trest odpykala za mřížemi. Ani to ji ale zřejmě neodradilo. Není divu, že po letech praxe má zlodějské techniky natolik vypilované, že poškození téměř neměli šanci zaregistrovat, že jim z kabelky mizí cennosti,“ řekla Martínková.

Policisté i s ohledem na její minulost a nepoučitelnost podali státnímu zástupci podnět k návrhu na její vzetí do vazby, ten však nebyl akceptován.

Preventista radí, jak se nenechat okrást!

Ladislav Beránek, preventista pražské policie, na videu popisuje, jak žena kradla a jak si ochránit věci před odcizením.

Video
Video se připravuje ...

Drzost mladé ženy nezná hranice. Okrade vás, i když sedíte pár centimetrů od ní. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy, David Malík