Od první chvíle vyšetřování se kriminalisté obrátili na veřejnost, zdravotníky gynekologických a porodnických ambulancí a personál lékáren s prosbou o pomoc v pátrání po ženě, která byla do nedávna ve vysokém stádiu těhotenství a v současné době je podle vzezření již po porodu a bez dítěte, nebo požadovala v lékárně vydání léků na poporodní komplikace.

Touto cestou se podařilo vypátrat možnou matku zavražděné novorozené holčičky. „Na základě výzvy v médiích se vyšetřovatelům podařilo získat poznatek k dosud neznámé ženě a vytvořit tak dvě verze jejího portrétu, kdy výstižnost prvního je zhruba 60% a druhého 70%, uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Policie pátrá po ženě, která může být matkou zavražděné novorozené holčičky.
Autor: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Detektivové tak pátrají po dosud neznámé ženě, která ve čtvrtek jednadvacátého nebo v pátek dvaadvacátého července v době od 10:30 do 10:45 hodin navštívila lékárnu urologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, ulice Ke Karlovu a požadovala tišící prostředky na poporodní bolesti,“ popsala Zoulová.

Kdo holčičku zavraždil?

Policisté pátrájí po matce novorozeně hlavně z toho důvodu, že bude jistě vědět, kdo připravil dítě o život. Výsledky nařízené soudní pitvy totiž ukázaly, že se jednalo o zdravého a donošeného novorozence ženského pohlaví.

„Pitva vyšetřovatelům zároveň prozradila otřesné detaily mechanismu zranění dítěte, to podle všeho zemřelo bezprostředně po porodu násilným způsobem. Dosud neznámá osoba usmrcené novorozeně spolu s pupečníkovou šňůrou, placentou a papírovými ručníky zabalila do igelitu černé barvy a odhodila do kontejneru na plast někde na území metropole či ve středočeském kraji,“ dodala mluvčí.