Brutální napadení na zastávce Háje vyšetřují pražští policisté. Lékaře, který jel ze služby v noci ze 12. na 13. dubna, napadl neznámý mladý muž. „Stál jsem na zastávce a čekal na autobus domů. Na zastávku mezitím přijela linka 136, vystoupila z ní mladá blonďatá dívka, po které jsem se ohlédl, kvůli tomu, že měla nepřítomný výraz, a chvíli jsem se díval směrem, kudy šla,“ uvedl napadený lékař.

Hned za ní z autobusu vystoupil útočník. „Z ničeho nic na mě zakřičel: »Tos nikdy neviděl holku, ty buzerante a úchyláku?« a pustil se do mě,“ řekl lékař, který pracuje jako patolog v jedné z pražských nemocnicí.

Video
Video se připravuje ...

Napadení na zastávce Blesk TV

Dvouminutový útok

Agresor, kterého lékař popsal jako muže ve věku 20 až 25 let, 185 centimetrů vysoké sportovní postavy, který měl světlé krátké rovné vlasy, které byly nagelované s výraznými čelními kouty, do patologa bušil pěstmi dvě minuty. „Uvědomil jsem si, že je to magor a musím být zdrženlivý, takže jsem nedělal nic, co by ho ještě víc naštvalo. Smýkal se mnou a dostal jsem pěstí do pravé i levé tváře, cítil jsem, jak kosti zakřupaly,“ popsal patolog.

Nikdo agresora nezastavil

V době útoku na zastávce byli dva muži. Navíc opodál stála přítelkyně mladíka. Nikdo z nich neudělal nic, aby útočníka zastavil, ani neposkytnul bezprostřední pomoc. „Muž z místa útoku odešel a tvářil se jako gladiátor, hlavu nahoru a šel ke své partnerce. Zakrvácený jsem sebral poslední síly a vydal se přes ulici zhruba 50 až 100 metrů k benzínové pumpě, kde se mě ujali pumpaři a jeden hodný taxikář a zavolali záchranku,“ vypověděl napadený lékař.

Lékaři agresor způsobil celou řadu zranění, která si vyžádala několikaměsíční léčení, hospitalizaci v nemocnici a dvě operace v celkové narkóze. Poškozený měl mimo jiné mnohočetné zlomeniny kostí v obličeji, včetně spodin obou očnic a vykloubené rameno.

Útok napadeného lékaře změnil. „Beru to jako teroristický útok na mou fyzickou osobu, chci tímto docílit, aby se nic podobného nestalo. Kdyby tento muž napadl třeba seniora nebo ženu, tak to nemůže přežít. Od té doby jsem se začal vyzbrojovat - nosím u sebe pepřový sprej a chci si koupit taser,“ dodal.

10 let na tvrdo

„Případ je kvalifikovaný jako trestný čin těžké ublížení na zdraví a pachateli hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na 10 let. Kriminalisté, kteří na případu pracují, provedli celou řadu úkonů, které však zatím nevedly k dopadení pachatele, proto se nyní obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

Policie hledá mladíka, který brutálně zbil pětapadesátiletého lékaře.
Autor: David Malík

„Jestliže byl někdo svědkem tohoto útoku nebo pozná muže na identikitu, ať se obrátí na linku 158,“ dodal Daněk.