Martin se s Michalou S. zná už sedm let, pravidelně se scházeli u jednoho ze stánků vedle rychlého občerstvení a vstupu do metra Nádraží Holešovice, kde popíjeli pivo nebo se jen tak bavili. A právě do Holešovic směřovala Michala hned poté, co ji z Bohnic propustili. Cesta jí z léčebny mohla trvat zhruba 20 minut, nanejvýš půl hodiny.

Věci si nechala ve stánku

„Osobně jsem s ní ve čtvrtek nemluvil, ale sháněl jsem pro ni, nebo pro někoho z jejích známých, ubytování. Poprosil mě o to náš společný známý, který ji v ten den viděl,“ popsal Martin.

Martin v den, kdy Michala S. vraždila, sháněl pro ni, nebo pro někoho z jejích známých, ubytování.
Autor: Martin Sekanina
„Dokonce si u něho ve stánku nechala osobní věci, aby se s nimi nemusela tahat. On totiž provozuje stánek kousek od místa, kde se scházíme, má ho přímo v areálu Holešovického nádraží, říkal, že byla normální a nevypadala nějak rozrušená,“ řekl Martin.

Prohodila pár slov a jela vraždit

Podle informací Blesku Michala S. jela z Holešovic rovnou na Anděl, kde vystoupila a došla do obchodního domu. K cestě mohla využít tramvajovou linku 14/24, která ji z Nádraží Holešovice za 26 minut odvezla přes centrum přímo na Smíchov, nebo jela metrem a na Florenci přestoupila na žlutou trasu metra B. K tragédii došlo krátce po 14. hodině. 

„Detektivové prošetřováním případu zjistili, že 33letá žena byla v den vraždy propuštěna z psychiatrické léčebny. O několik hodin později si ve smíchovském nákupním centru vyhlédla zcela náhodou oběť, kterou se rozhodla usmrtit několika ranami nožem. Vražednou zbraň si žena opatřila přímo v obchodě,“ okomentovala ve čtvrtek celý případ policejní mluvčí Iveta Martínková.

Fotogalerie
31 fotografií