Tři policejní auta, několik strážníků a záchranáři se sjeli v úterý večer k hlavnímu nádraží. Od kolemjdoucích dostali oznámení ohledně muže, který stojí na stromě a káže lidem při cestě na nádraží o Bohu.

Ten ale i po příjezdu policie odmítal slézt dolů. Ze stromu ho tak strážníci dostali až po příslibu cigarety. Cesta k tomu však nebyla jednoduchá.

Podívejte se, jak muže přesvědčovali:

„Muž slíbil, že sleze dolů, když dostane krabičku cigaret, ale zasahující měšťák rafinovaně smlouval až k pouhé jedné cigaretě,“ řekl Blesk.cz o celém zásahu přihlížející Miloš Hodek.

Muž na stromě se tak nakonec nechal přemluvit, že skočí dolů. Moc si ale nepomohl. Při seskoku z přibližně metrové výšky špatně došlápl a začal křičet bolestí na celý park. Strážník s cigaretou v ruce ji hodil zpět kolegům a pomalu začal samozvaného „kazatele“ zvedat.

Ten tak skončil asi nejhůř, jak mohl. Jeho proslov přerušili policisté, cigarety se nedočkal a navíc odešel s pohmožděnou nohou. Jediným štěstím tak bylo, že neporušil žádný předpis či nespáchal přestupek. A jelikož se jak policistům, tak záchranářům zdál v pořádku, odmítl preventivní ošetření a odešel v klidu po svých.

Fotogalerie
6 fotografií