Muž a žena nakupovali v Centru Černý Most za pět prstů. Do tašky si nastrkali tři páry drahých bot. „Když takto ‚nakoupili‘, chtěli bez zaplacení odejít. Krádeže si ale všimla prodavačka, která je u východu z obchodu zastavila a chtěla ukázat obsah tašky. To dvojice evidentně nechtěla a dala se před prodavačkou okamžitě na útěk,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Poznáte muže a ženu, kteří ukradli boty?

Video
Video se připravuje ...

Zloděj v obchoďáku Policie ČR

„Ještě než doběhli k východu z centra, srazil se zloděj s náhodným návštěvníkem, přičemž mu na zem vypadla nejen kradená obuv, ale i jeho soukromý mobilní telefon. Nenechavec se už ale se zvedáním věcí nezdržoval a pokračoval v útěku, kdy ještě narazil do prosklených vstupních dveří centra, které tím poškodil, řekl Rybanský.

Škoda zhruba 20 tisíc korun

„Škoda na odcizené obuvi dosáhla bezmála deseti tisíc korun. Muž navíc poškozením vstupních dveří způsobil škodu za dalších deset tisíc korun. Za trestný čin krádež jim v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Muž se bude navíc ještě zodpovídat z trestného činu poškození cizí věci,“ dodal Jan Rybanský.

Policisté zajistili nejen záznamy z bezpečnostních kamer uvnitř centra a prodejny s obuví, ale i fotografie podezřelých z jejich mobilního telefonu, a tak znají jejich podobu.

Po této dvojici nešikovných zlodějů bot pátrá policie.
Autor: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy
Jestliže poznáváte dvojici na fotografiích nebo víte, kde by se v současné době mohla nacházet, kontaktujte tísňovou linku 158.