K dramatu došlo v podvečer. „Policisté přijali krátce před tři čtvrtě na osm večer oznámení na linku 158, že na parkovišti před obchodním centrem Globus se střílí,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Do konfliktu se na Zličíně dostalo několik mužů. A tekla dokonce krev. Jeden muž je těžce zraněný. „Policisté okamžitě vyjeli na místo a zadrželi dva podezřelé. Další však uprchli,“ dodala Zoulová s tím, že strážci zákona po nich usilovně pátrají.

Video od Aktu.cz

Video
Video se připravuje ...

Střelba na Zličíně. Aktu.cz

Na místě jsou příslušníci pořádkové jednotky, speciálně vycvičený pes a ze vzduchu pomáhá vrtulník. Bližší informace zatím nemám,“ potvrdila Blesk.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová. Jednoho z uprchlíků strážci zákona dopadli po desáté hodině večerní.

Konflikt se neobešel bez zranění. Záchranka odvezla do nemocnice postřeleného člověka. Toho útočníci střelili celkem šestkrátkrát. I když jde o vážná zranění, neohrožují ho na životě. U sebe měl mít větší obnos peněz. Možná tak šlo o loupežné přepadení. Policisté v Praze v pátek opravdu  klidnou noc neměli.

Fotogalerie
12 fotografií