Kriminalisté ze čtvrtého oddělení druhého pražského policejního obvodu ve spolupráci s místními policisty řeší případ »barrandovského zloděje« už od května. Podezřívají ho totiž hned z třiceti krádeží jízdních kol.

Na Barrandově řádí zloděj jízdních kol. Nepoznáte ho?
Autor: KŘP hlavního města Praha

Podezřelý muž má v oblibě zejména sklepy domů na pražském Barrandově. Ve všech případech byl způsob jeho »práce« stejný. Vždy, když se dostal před vstupní dveře do domu, zamířil hned ke sklepům, kde vypáčí dveře a odcizí jedno nebo někdy dokonce dvě kola. Na jedno z kol poté nasedne a druhé případně tlačí vedle sebe.

Škoda způsobená těmito krádežemi se podle kriminalistů zatím vyšplhala na více než tři sta tisíc korun. Lupič měl ale smůlu, protože na jednom jeho lupu ho zaznamenaly bezpečnostní kamery. A tak kriminalisté prosí veřejnost o pomoc při jejich pátrání.

„Kriminalisté společně s tamními policisty v této souvislosti provedli celou řadu úkonů a opatření, kterými se mimo jiné snažili pachatele dopadnout přímo při činu. Do současné doby se jim to však nepodařilo, a proto se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při spolupátrání,” uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková. Poznáte lupiče z Barrandova? Jakékoliv informace o podezřelém muži volejte na linku 158.