„Cizinec již byl obviněn a dne 12. 6. vzat do vazby,“ řekl idnes.cz Ondřej Šťastný z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2. Výsledek vyšetřování by mohl být znám přibližně za měsíc s tím, že se právní kvalifikace činu může změnit.

Oznámení o muži na cimbuří věže divadla dostala policie po osmé hodině ráno. Cizince se podařilo dostat dolů za pomoci taseru okolo jedenácté hodiny večer. Během dne se u něj vystřídalo několik vyjednavačů, ale nepodařilo se jim muže přesvědčit, aby z věže slezl. Údajně nepomohla ani tekutina s uspávadlem, která měla mladíkovu agresi zmírnit. Celý den totiž bombardoval cihlami kolemjdoucí, ale nikoho nezranil.

„Areál uzavřela policie, která s neznámým již několik hodin vyjednává. Předběžné škody na majetku jsou odhadovány na sto tisíc korun českých. Zatím nedošlo ke zranění žádných osob,“ uvedl tiskový mluvčí divadla Tomáš Staněk.

Video
Video se připravuje ...

Vyjednavač muže přemlouval, aby slezl. Daniel Černovský

Muž hovořil nesrozumitelně a požadavky, které policistům sděloval, byly zmatené a převážně smyšlené, uvedla mluvčí pražské policie Iveta Martínková. Mimo jiné prý uvedl to, že na věži čeká, než přiletí drak.

Podívejte se jak vypadal „den s vrhačem cihel“:

Fotogalerie
6 fotografií