Případ se odehrál 22. května okolo třetí hodiny ranní. V této době policisté přijali oznámení na linku tísňového volání od majitele rodinného domu na Praze 5. Na telefon mu totiž přišla zpráva o narušení bezpečnostního systému v garáži.

Majitel se do garáže sám bál podívat a policistům řekl, že počká do jejich příjezdu. Na místo se tak rozjela nejbližší hlídka ze Smíchova. Strážníci k rodinnému domu dorazili během pár minut. Pachatele se jim tak podařilo vyrušit přímo při činu.

Zloděj se při příjezdu policistů právě chystal dům s nakradeným lupem opustit. Policejní hlídka ho ale zadržela včas. Muž (57) měl u sebe věci v řádu tisíců korun, včetně nakradeného nářadí a propanbutanové láhve. „Vzhledem k tomu, že muž na opakované výzvy nijak nereagoval, svedli ho policisté na zem za pomoci donucovacích prostředků,“ řekla Iveta Martínková, policejní mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Lupiče policisté vyrušili přímo při činu. Kradl nářadí na stavbu, propanbutanovou láhev a další věci v hodnotě v řádech tisíců. KŘP hlavního města Praha

Lupič policistům nejprve zapíral, později se ale k činu sám přiznal. Policejní hlídce svůj čin popsal tak, že přelezl oplocení, vylomil zámek garáže a následně se do ní vloupal. Dále uvedl, že si garáž vyhlédl již dříve, protože zahlédl majitele domu, který v garáži měl kufřík s nářadím. Pro zloděje byl právě kufřík s nářadím centrem zájmu, protože stejný mu na stavbě, kde pracuje ve dne jako hlídač, ukradli. Investovat se mu do něj ale nechtělo, a tak ho radši kradl.

Policisté muže zadrželi a následně na policejní služebně mu sdělili podezření z trestného činu krádež vloupáním. „V případě odsouzení mu za tento delikt hrozí až dvouleté vězení. Na policejní služebně policisté navíc zjistili, že se ze strany podezřelého nejedná o pouhý exces, neboť v minulosti byl již za krádeže pětkrát odsouzen,“ dodala Martínková.