„Dobrý den, já mám mamku úplně opilou. My jsme chtěli jet domů, a místo toho jsme jeli úplně na druhou stranu,“ řekl chlapec strážníkům na lince 156 ubrečeným hlasem. Mezitím, co popisoval strážníkům městské policie, kde se nacházejí, musel opilou matku několikrát okřiknout. „Jeli jsme směr na Zličín a jsme na zastávce Jinonice,“ popsal. 

Video
Video se připravuje ...

Chlapec volal na tísňovou linku, že má opilou matku a že netrefí domů. Městská policie hlavního města Prahy

Jakmile chlapec spatřil přijíždějící strážníky, přiběhl k nim a poprosil je o pomoc. Následně je dovedl do prostoru stanice metra, kde jeho maminka seděla na zemi opřená o jeden ze sloupů.

„Strážníci k ní přistoupili a vyzvali ji k prokázání totožnosti a podání vysvětlení. Ona byla však natolik opilá, že sotva stála, musela se přitom opírat o zeď. Jen stěží se strážníky komunikovala. Následně provedená orientační zkouška u ní prokázala přes 2,7 ‰ alkoholu v dechu. Opilá matka se strážníkům přiznala, že vypila hodně vodky,“ uvedl tiskový mluvčí pražské městské policie Rudolf Rubeš.

Chlapec hlídce řekl, že maminka byla opilá už ve chvíli, kdy ho vyzvedávala v půl sedmé večer na autobusovém nádraží Florenc. Poté celé dvě hodiny jezdili metrem sem a tam, protože máma nevěděla, kde jsou. I strážníkům žena tvrdila, že je někde na Praze 8. Protože se nedokázala o svého syna v danou chvíli postarat, byla vyrozuměna Policie ČR, která si celou věc na místě převzala k dalšímu opatření.