Neznámí pachatelé poničili jednu ze soch na pomníku obětem komunismu, který se nachází na Újezdě na Praze 1.

„Ke svému řádění si hledaní vybrali jednu ze soch celého sousoší, které je poblíž ulice Újezd. S touto skulpturou lomcovali tak dlouho, až došlo k jejímu vylomení z úchytů, kterými byla připevněna k betonovému podkladu. Torzo sochy pak vandalové nechali ležet na místě a utekli do nedalekého parku,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Sochu poničili turisté. V tuto chvíli celou věc řeší policie z Malé Strany,“ uvedla Veronika Blažková, tisková mluvčí městské části Praha 1, která sousoší vlastní. Policisté případ kvalifikovali jako podezření z trestného činu poškození cizí věci.

„Škoda prozatím není vyčíslená. Řeší se, kolik je potřeba bronzu a kolik bude oprava stát,“ dodala Blažková. Podle policistů vznikla touto událostí škoda předběžně vyčíslená na čtyřicet tisíc korun. 
Video
Video se připravuje ...

Poškození památníku Policie ČR

Socha tak musela být demontována a odvezena na opravu. Případ vyšetřují policisté, kteří na místě zajišťovali stopy. Zmiňovaní policisté z tohoto místa prosí o pomoc širokou veřejnost. Pokud byste kdokoli osoby na videozáznamu poznal, znal jejich totožnost, popřípadě místo jejich pobytu, předejte prosím tyto informace policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.