Pětiletý David byl dokonce jedním z nominovaných na cenu Michala Velíška pro rok 2015 a v jednom z rozhovorů řekl, že by chtěl být policistou. To mu splnila Městská policie Praha, která pro chlapce připravila den se strážníky.

David společně se svou babičkou a strážníky zavzpomínali na okamžik, kdy malý zachránce své mamince pomohl. Tehdy nezaváhal ani vteřinu a mamince zachránil život. Policisty a všechny přítomné příběh velmi dojal, o čemž svědčily slzy v očích všech. Od slz se ale přešlo k akci, aby si celý den Davídek pořádně užil. 

Odměnou pro malého záchranáře byl den strávený s policisty.
Autor: MP Praha

Odměna za hrdinství: Den s městskou policií

Nejprve vyrazil mezi operátory, kteří mu ukázali Centrální operační středisko, kde mu vysvětlili, co vše se děje po zavolání na tísňovou linku 156. Složitost kamerového systému byla pro Davida zatím záhadou, ale záběry z kamer se chlapci moc líbily. Následně ho čekala i návštěva útvaru psovodů, kde se dozvěděl něco o práci policejních psů. Zhlédl tak i celý policejní výcvik na Císařském ostrově nedaleko zoologické zahrady v Tróji.

Součástí celodenní akce byla i návštěva zvířecího útulku, kam se David vypravil s piškoty a místními ošetřovateli. Když už byl v útulku, tak se podíval i na ustájené koně, kteří strážníkům městské policie pomáhají v jejich činnosti. Zakončením „policejního“ dne byla projížďka novou služební lodí městské policie po Vltavě. O tom, že se den vydařil, svědčila i slova malého záchranáře: „Tohle všechno budu vyprávět mamince a ve školce paní učitelce!“