Pět mladíků a dvě dívky se sešli před budovou Policejního prezidia České republiky. Všichni nejprve postávali na chodníku, nebo posedávali na kamenných soklech. Po několika málo minutách došlo mezi mladíkem a dívkou z této partičky k hádce, která skončila napadením a loupeží.

Jeden z mladíků se na ni brutálně vrhl, za vlasy ji nejprve stáhl na zem. Dívka sice kolem sebe kopala, ale nebylo jí to nic platné. Další mladíci dívku podrželi, aby ji mohli okrást, nakonec ještě dostala kopanec do hlavy a zůstala bezvládně ležet. 

„V neděli 22. května v 9 hodin večer došlo u budovy Policejního prezidia ve Strojnické ulici k události, kterou teď prošetřují kriminalisté prvního policejního obvodu, a to pro podezření trestného činu loupež,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Video
Video se připravuje ...

Celý incident zachytily kamery. Blesk TV

„Jak je ze záběrů bezpečnostní kamery zřejmé, došlo mezi oběma zmiňovanými nejprve ke slovní rozepři. Ta nakonec vyústila v to, že agresor stáhl dívku za vlasy ze soklu na zem a tam ji posmýkal po chodníku. Tím ale neskončil. Sice se agresorovi jeho jednání snažili souputníci rozmluvit, avšak ten jejich názoru nedbal, kdy i některé z nich dokonce atakoval. Posléze ale otočil pozornost zpět k napadené a znovu jí začal ubližovat. Tentokrát o poznání razantněji než předtím. Svůj útok zakončil tím, že jí dupl nohou na hlavu. Tím poškozené způsobil zranění, pro která musela být následně převezena k ošetření do nemocnice. Při tomto posledním útoku navíc druhý přítomný mladík prošacoval bité dívce kapsy, ze kterých jí sebral finanční hotovost,“ popsal celý incident policejní mluvčí Hulan. 

Útočníky vyrušili policisté z budovy Policejního prezidia. Jakmile situaci zaznamenali, vyběhli na útočníky a snažili se mladíky marně zadržet. Šestnáctiletá dívka poté byla převezena k lékařskému vyšetření

Mladík dívku svalil na zem a brutálně ji zbil. Jeho komplicové ji navíc okradli.
Autor: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté tak prosí širokou veřejnost o pomoc při ztotožnění ostatních šesti přítomných, kteří z místa utekli. „Jedná se o osoby, kteří byli svědky události a zčásti osoby podezřelé z trestného činu loupež, za které jim hrozí v případě dopadení a odsouzení odnětí svobody až 10 let,“ dodal policejní mluvčí Hulan.