Sebevraždu se muž pokusil spáchat v pozdních odpoledních hodinách. „Událost prověřuje policie. Na místě byli první strážníci, kteří muži poskytli první pomoc a oživili ho. Muž skončil v péči lékařů. Policie se případem nadále zabývá,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Městská policie upřesnila, že to byl tramvaják, kdo sebevrahovi zachránil život. „Do ulice Letenská vyrazila hlídka městské policie. Ta na místě poskytla bezprostřední pomoc muži, který se chtěl oběsit. Odřízl ho však řidič tramvaje,“ uvedla pro Blesk.cz tisková mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Co bylo důvodem sebevraždy, je nyní předmětem policejního vyšetřování. Vzhledem k lokalitě, kde se muž chtěl zabít, se spekuluje, že to bylo kvůli finančním důvodům. Nejde však o potvrzené informace. Podle některých svědků se na místě sebevrah pohyboval od rána. Muž skončil po záchraně na jednotce intenzivní péče.

Před naším příjezdem se o zhruba 50letého muže postarali laici a městská policie. Na místo jsme dorazili v horizontu několika minut, muži jsme poskytli neodkladnou péči, napojili ho na umělou plicní ventilaci a odvezli ho na ARO motolské nemocnice,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Fotogalerie
6 fotografií