Nehoda se stala na silnici u obce Mlýnec nedaleko Tachova. Žena nejspíše na kluzké vozovce dostala smyk, s autem vyletěla ze silnice, poškodila dva sloupy a pak narazila do stromu. „Utrpěla lehčí zranění a odvezli jsme ji do Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekl Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Sražené seniorky

Další vážná nehoda se stala u Města Touškov na severu Plzeňska. „Mladá řidička (22) srazila chodkyni (81). Ta nečekaně vstoupila do silnice mimo přechod pro chodce, který byl vzdálen dvacet metrů. Žena za volantem už nestačila zareagovat a seniorku srazila,“ řekla policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Seniorka po nárazu upadla na zem a uhodila se do hlavy. „S úrazem jsme ji odvezli do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. Při převozu nebyla v ohrožení života,“ uvedl Sladký.

Policisté provedli u řidičky dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Za nedlouho skončila pod koly auta další seniorka (84). Tu tentokrát srazilo auta v Českém údolí v Plzni. „Pacientka byla při vědomí a odvezli jsme ji na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekla mluvčí záchranky Veronika Albrechtová.

VIDEO: Smrtelná nehoda na dálnici D5 za Prahou.