Mrtvý od garáží ležel v kaluži krve, zakrytý hadry a trávou. To, že zemřel násilnou smrtí, potvrdil i koroner, který na místo dorazil. Policisté následně zjistili totožnost mrtvého. V lokalitě sice tábořili bezdomovci, mrtvý k nim ale nepatřil. „Pozůstalým jsme poskytli služby krizového interventa,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

V sobotu ráno přitom měl ten samý muž zaútočit na ženu, která šla na autobusovou zastávku U Prazdroje. „Všimla si muže, který se za ní následně vydal. V chůzi pokračovala a najednou ucítila říznutí do nohy,“ popsala Korandová. Když se napadená otočila, násilník utekl. Policisté pracovali s variantou, že je to tentýž pachatel, který zavraždil důchodce.

Na policistku s golfovou holí

Klec spadla v neděli na Rokycansku, kde byla policejní hlídka přivolaná k vloupání do zemědělského objektu. Pachatel z místa utekl, ale při prohledávání okolí si policistka všimla muže, který se před ní schovával a úkryt nechtěl opustit. Policistku napadl golfovou holí.  V tu chvíli na místo dorazil i psovod se svým psem a muže společně zpacifikovali a zajistili,“ popsala Korandová.

Následně vyšlo najevo, co všechno má mít agresor na svědomí. „Kriminalisté muže obvinili ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, ze zvlášť závažného zločinu vraždy a přečinu násilí proti úřední osobě,“ dodala Korandová s tím, že pro obviněného budou požadovat vazbu. Policisté v pondělí našli i pravděpodobnou vražednou zbraň, nůž.

VIDEO: Nález zavražděného důchodce u garáží v Plzni.