V novém zastávkovém zálivu podél Nepomucké třídy jsou ve směru z centra umístěna tři stání pro 14 příměstských autobusových linek a dvě stání pro krátkodobý odstav autobusů. Tento záliv nahradil zastávku U Školky vzdálenou zhruba 400 metrů od tramvajových zastávek na náměstí Milady Horákové,“ popsal náměstek primátora Petr Náhlík.

Cestující z jižního Plzeňska teď mohou snadněji a pohodlněji přestoupit z příměstských autobusových linek na MHD. To znamená na tramvajovou linku č. 1 směrem do centra, na trolejbusové linky č. 10 a 13 a také na autobusové linky č. 22, 29 a 30 ve směru na Karlov, Borská pole, Bory, ZČU a Doubravku.

Bude možné zvýšit četnost spojů příměstských linek v plzeňské aglomeraci, což v případě, že Plzeňský kraj objedná více spojů, povede ke snížení počtu aut přijíždějících do Plzně z okolních obcí. Tato vozidla v posledních letech bohužel výrazně ubírají parkovací místa pro rezidenty, tedy pro Plzeňáky,“ dodal Náhlík.

 Úpravou prošla i křižovatka Plzeňské cesty s Nepomuckou třídou a ulicí U Školky. „Na trase, po které chodí žáci do ZŠ a ZUŠ Chválenická, vzniklo na Nepomucké třídě nové místo pro přecházení se středovým dělicím ostrůvkem,“ řekl Náhlík. Součástí stavby za 19 milionů byla i úprava chodníků a cyklostezky.

Fotogalerie
4 fotografie