Vše začalo, když se v roce 2015 mladík kvůli opakovaným prohřeškům za volantem vybodoval a přišel o řidičák. Mladý muž však to, že nesmí řídit, nerespektoval. „Na přelomu roku 2016 a 2017 jej na Stříbrsku policisté kontrolovali čtyřikrát. Na základě toho vydal městský úřad začátkem loňského února rozhodnutí, kterým mladíkovi zakázal řídit všechna motorová vozidla do října letošního roku,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Jenže ani tohle opatření ho neodradilo. Už měsíc po zákazu ho policisté znovu opakovaně načapali za volantem. „V tomto případě bylo jednání mladého muže kvalifikováno jako pokračující přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soud mu uložil zákaz řízení všech motorových vozidel do července roku 2020,“ vysvětlila Jiroušková.

Jenže to bylo jako házet hrách na zeď. Chuť řídit byla silnější, a tak mladého ignoranta v červnu opět ve Stříbře zastavila policejní hlídka. Soud mu následně zákaz řízení prodloužil o rok, tedy do července 2021.  

Ale ani to nestačilo, zákaz porušoval dál. „V tuto chvíli je mladý muž za další takový skutek trestně stíhaný,“ doplnila Jiroušková. Policisté proto pro něj požadovali vazbu. Státní zástupce návrh akceptoval a soud následně nepoučitelného muže za mříže opravdu poslal.

VIDEO: Řidič bez papírů se snažil ujet policejní hlídce.