Z výčtu poranění, se kterými Dutche našli do dvou dnech bezvládně ležet u nádraží v Dobřanech, mrazí. „Má několikrát zlomenou stehenní kost, je po operaci. Čekají ho ale další zákroky, musí se mu srovnat polámaná pánev, dát dohromady kyčelní kloub. Léčení potrvá dlouhé měsíce, možná i déle než rok,“ smutně vypočetla Potančoková.

Co se stalo?

Majitelka se teď snaží zjistit, kdo má vážný stav čtyřnohého miláčka na svědomí. „Někdo ho musel z kotce odvést, sám by si neotevřel, navíc petlice byla opět zavřená. Možná ho chtěl někdo ukrást, a když se rozjelo pátrání a on zjistil, že je Dutch drahý chovný pes, zalekl se a někde ho vypustil. Nebo ho jenom někdo zlomyslně někam odvedl. Dutch má moc rád lidi a je velmi hodný, sám by od kotce, kde má své oblíbené psí holky, neodběhl,“ popsala majitelka.

Smutný nález

„Poslední srpnové úterý mi volala paní, že u nádraží je asi můj pes. Poprosila jsem ji, aby tam s ním někdo počkal, že hned jedu. Když jsem ho uviděla, byla to hrůza. Bezvládně ležel, oči plné bolesti, nemohl se hýbat,“ emotivně uvedla Potančoková.

Záhadná zranění

„Nevím, co přesně se Dutchovi stalo. Lidé mi píší, že ho třeba srazilo auto či vlak, ale nebyl nijak viditelně pomlácený. Vůbec nechci myslet na to, že mu třeba někdo záměrně takhle moc ublížil, z toho je mi zle,“ otřásla se při hrůzné představě majitelka.

Slzy pro kamaráda

Kvůli Dutchovi, se kterým od mala vyrůstala, je velmi smutná i dcerka majitelky Klárka (6). „Moc plakala, když se ztratil, vůbec se nemohla zklidnit. Když se pak v tom zoufalém stavu našel, byl chudák bezvládný jako hadrová panenka, oplakala to znovu,“ povzdechla si žena.

Můžete pomoci

Majitelka Dutche prosí všechny, kteří by o zmizení Dutche měli nějaké informace, aby vše oznámili policii. Pejska čeká zdlouhavá a finančně velmi náročná léčba. Přispět na ni můžete na transparentní účet veřejné sbírky spolku Kočičí a psí azyl. Číslo účtu je 7006200611 / 2010 (Fio Banka). Je třeba uvádět variabilní symbol 777 a do poznámky: DUTCH.

Fotogalerie
10 fotografií