V oblasti hořelo ve třech různých lokalitách vzdálených od sebe asi jeden kilometr. Dvě mají rozlohu asi 1,5 hektaru, třetí je menší. Na místě zasahovalo na 130 profesionálních i dobrovolných hasičů.

  „Plamenné hoření jsme dostali pod kontrolu. Probíhalo i souběžné letecké hašení, kterého se účastnil policejní vrtulník i letoun AN2 letecké hasičské služby,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

 Požár se v podvečer podařilo lokalizovat. „Dle vyjádření zástupce majitelky lesa je předběžná škoda jeden milion korun, zasažená plocha se odhaduje na 10 hektarů," doplnil Poncar. Výše škody a rozsah území zasaženého ohněm se bude zpřesňovat, až bude požár zlikvidován.

 Na železniční trati mezi Pňovany a Vranovem u Stříbra je z důvodu leteckého hašení vypnuté trakční vedení. Vlakové spoje nahradily autobusy. Počítá se, že provoz bude obnovený do dnešní osmé hodiny večer.

Byl vyhlášen nejvyšší stupeň požárního poplachu. Jedná se o letošní největší požár lesa v kraji. Přes noc zůstane na požářištích jako dohled 11 jednotek a jedna jednotka na čerpacím stanovišti. Proč začalo hořet, zatím není známo.

  VIDEO: Obří požár lesa u Bzence.

 

 

Fotogalerie
10 fotografií