Chovatelka se na místo odmítla dostavit. Vstup na pozemek a do domu tak zajistili policisté. „Za svoji praxi jsem nic podobného nezažil. Je tam silný zápach, všude jsou výkaly, klece jsou jich plné. Granule jsou poházené po zemi, napájecí voda je znečištěná,“ popsal pro FTV Prima otřesné podmínky, ve kterých psi živořili, veterinární inspektor Marek Svoboda.

Zubožená zvířata, celkem 18 psů, převezli strážníci do plzeňského útulku. Na zahradě byli dva psi plemene hovawart, uvnitř domu pak malá plemena, čivavy, jezevčíci. „Co jsme tu viděli, tak zvířata jsou v hodně špatném zdravotním stavu, jsou vyhublá, špatně vidící,“ řekla Tereza Plicka ze spolku Hlas zvířat, který na případ upozornil.

Spolek Hlas zvířat následně na své facebookové stránce uvedl, že ve věci již podal trestní oznámení. „Bohužel na místě, a to jak na pozemku, tak v domě, bylo obrovské množství mrtvých psů (někdy zakopaných, někdy spálených a někdy ponechaných v pytlích), nemluvě o tom neskutečném zápachu ze všudypřítomných výkalů a mrtvol,“ uvedl spolek s tím, že bude činit další důležité kroky k tomu, aby byl pachatel potrestán.

Video: Zásah v množírně na Plzeňsku.

Video
Video se připravuje ...

V domě na Plzeňsku živořili zanedbaní psi, nejspíše tam byla množírna. FTV Prima

Fotogalerie
7 fotografií