Tragická událost se stala na čtvrté koleji přímo v prostoru vlakového nádraží. „Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem. Lékař konstatoval smrt,“ uvedl mluvčí záchranářů Martin Brejcha. Případ si převzali kriminalisté, je nařízená soudní pitva.

Podle informací z místa se jednalo o zaměstnance Českých drah, vlakvedoucho jiného vlaku. „Byl po službě, takže cestoval jako normální cestující, a pravděpodobně nastupoval do rozjíždějícího se vlaku. Celá věc je v šetření, budou se zkoumat kamerové záznamy,“ uvedl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

Podle policie muž upadl přímo mezi nástupiště a koleje a dostal se tak pod rozjíždějící se soupravu. Šanci na přežití neměl. „Vlakvedoucí okamžitě vlak zastavil pomocí záchranné brzdy,“ uvedl Josef Silovský z nehodové pohotovosti SŽDC.

Nikdo z asi 60 cestujících v rychlíku, který jel směrem na Klatovy, se nezranil. „Byli přepraveni náhradní autobusovou dopravou,“ dodal Silovský. Nehoda omezila provoz vlaků asi na 2,5 hodiny, spoje nabíraly několikaminutová zpoždění.

Fotogalerie
6 fotografií