Nové sportoviště vyrostlo během čtyř měsíců na místě původního školního hřiště. To už dosluhovalo, bylo 16 let staré a neodvádělo vodu, takže se na něm dělaly louže. Povrch proto prošel kompletní obnovou.

„Předtím jsme tu měli koberec s křemičitým vsypem. Aby nebyly tak namáhány klouby dětí při sportu, tak jsme to zlepšili tak, že jsme pod nový koberec dali gumu, dopad je nyní daleko měkčí. Zvláštností jsou mantinely, jsou opatřeny gumou pro odraz míčků a snížení hlučnosti,“ vypočetl správce školy Libor Pavlík.

Škola má totiž sportovní třídy a žáci v rámci výuky absolvují všechny typy sportů, které může škola nabídnout. „Jde zejména o házenou, pozemní hokej, fotbal, florbal a tenis. Protože máme jen jednu tělocvičnu a toto venkovní hřiště, je obojí maximálně využívané. Dětí stále přibývá, populační boom je znát, do budoucna bychom byli rádi i za druhou tělocvičnu,“ uvedla ředitelka školy Vladimíra Holá.

Nové hřiště ale slouží nejen potřebám školy, ve velkém je využívá i plzeňská veřejnost. „Pro party lidí, kteří si chtějí zahrát, máme nájemní smlouvy, k dispozici kromě hřiště mají i šatnu. Využívají jej dokonce i v zimě,“ doplnil Pavlík.

VIDEO: V Praze se po pěti letech otevřel Dětský ostrov.

Video
Video se připravuje ...

1. června se po pěti letech konečně otevřel veřejnosti, dětem především, Dětský ostrov. David Zima