Řidič je na tom teď psychicky velmi zle. Za tragédii, která se stala, se veřejně omluvil. „Je mi to hrozně líto, nedokážu vůbec popsat, co se stalo, je to pro mě čerstvá věc, je mi hrozně líto té rodiny,“ řekl Krimi zprávám televize Prima řidič sanitky. Rodina mrtvé ženy se o neštěstí nechtěla bavit.

Majitel soukromé dopravní zdravotnické služby, pro kterého řidič jezdí, uvedl, že šlo o selhání jedince. „Konkrétně tento řidič u nás pracuje delší dobu a byl vždy spolehlivý. Nevím, co se stalo. Zřejmě zkrat. Za 25 let fungování firmy se něco takového nestalo,“ uvedl Josef Kouba.

 Převozní sanitka soukromého dopravce převážela v pondělí ženu na dialýzu do Fakultní nemocnice v Plzni. U Kralovic na Plzeňsku se srazila se srnou. Žena se při nehodě zranila na hlavě. Jestli byla připoutaná, či nikoliv, to zjišťuje policie. Řidič na místo nehody nezavolal sanitku záchranky, ale sám zraněnou ženu odvezl na stanoviště záchranné služby v Kralovicích.

„Žádal po nás, abychom ošetřili ženu, kterou přivezl. Lékařka i s týmem záchranářů vyběhla ven. Zjistili, že paní je v bezvědomí a nedýchá, a okamžitě ji začali oživovat. I přes rychlou a odbornou péči museli nakonec resuscitaci ukončit a lékařka konstatovala smrt,“ řekl mluvčí záchranářů Martin Brejcha. 

Řidič sanitky podle policie řídil opilý. „Zkouška ukázala, že měl jedno promile alkoholu v dechu. Čekáme na výsledky odběru krve,“ řekla policejní mluvčí Iveta Kořínková. Případ si od dopravní policie převzala kriminálka.

Vyšetřovatel nařídil provést soudní pitvu. Ta by měla zjistit, jak žena zemřela. Jestli to bylo kvůli zranění hlavy, které při nehodě utrpěla, či její smrt měla jinou příčinu, třeba mrtvici či infarkt. „Od výsledků pitvy se bude odvíjet naše další vyšetřování,“ dodala Kořínková.

VIDEO: Opilý řidič převozní sanitky boural, pacientka zemřela.