Nehoda se stala na silnici mezi Tachovem a Halží. Řidič (28) vozu Volkswagen Polo nezvládl levotočivou zatáčku. „Vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že vozidlo začalo po nárazu hořet.

„Požár se nám podařilo lokalizovat. Tři zraněné osoby byly mimo vozidlo, na místě jsme zajišťovali přistání vrtulníku Letecké záchranné služby,“ uvedl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Záchranáři z místa odvezli celkem čtyři zraněné. Popáleného řidiče převáželi letecky na pražské Vinohrady, ostatní tři zranění jeli sanitním vozem. „Jednoho muže (27) jsme se středně těžkým poraněním převáželi do plzeňské fakultní nemocnice, druhého muže (27) jsme vezli do stodské nemocnice, nebyl v přímém ohrožení života,“ uvedla záchranářka Ivana Vodehnalová.

Posledního pacienta (41) převezli záchranáři s lehčím zraněním do stodské nemocnice. Mělo se jednat o muže, který na místě zraněným pomáhal. Škodu policisté vyčíslili na 70 tisíc korun. Dechovou zkoušku u řidiče nešlo kvůli jeho zdravotnímu stavu provést, byl nařízený odběr krve.

VIDEO: Na Nymbursku uhořel po nárazu do stromu řidič.