Před devatenácti lety získal titul mistra světa v praktické střelbě v Cebu na Filipínách. Teď našli tělo Pavla Jasanského ležet na cestě k zahrádkářské kolonii u Příchovic na jižním Plzeňsku. Opodál mělo stát i jeho auto.

Lékař přivolaný na místonevyloučil cizí zavinění. Byla proto nařízena soudní pitva. Ta dala jasnou odpověď. „Provedená pitva vyloučila cizí zavinění, muž zemřel ze zdravotních příčin,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Doma vyrobil bombu

Po získání titulu mistra světa to mělo jít s Jasanským z kopce. Údajně začal holdovat alkoholu. Naposled dal o sobě vědět před devíti lety. Tehdy v Plzni vybuchla třaskavina, kterou sám odpálil a to jen kousek od domu, kde bydlel.

Podomácku vyrobená trhavina explodovala na louce za Malickou ulicí v městské čtvrti Roudná. Pavel Jasanský byl při výbuchu zraněn na pravé noze a levé ruce, kam se mu zapíchaly střepiny z výbušniny. Skončil u lékaře a pak i v policejní cele.

Strážci zákona tehdy evakuovali nájemníky z domu, kde Jasanský bydlel. Policisté měli totiž podezření, že uvnitř jsou další výbušniny. Do Plzně pak rychle přijeli pyrotechnici z Prahy. „Našli jsme součástky k výrobě výbušnin a také plastickou hmotu,“ uvedla tehdy Martina Kohoutová ze západočeské policie v Plzni.

Fotogalerie
5 fotografií