Fanoušek Viktorie, pan Stanislav, zkolaboval v průběhu prvního poločasu. „Během každého zápasu je na stadionu vždy přítomná záchranná služba i lékaři, takže pomoc byla přivolána velmi rychle. Nejprve se o resuscitaci pokusili přítomní městští strážníci, následně i lékaři. Přes veškerou snahu se však bohužel nepodařilo muže zachránit,“ řekl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Tragická událost zkalila radost z postupu domácích do osmifinále Evropské ligy. Vždyť pan Stanislav fandil fotbalové Viktorce přes padesát let! „Nevynechal prakticky žádný domácí zápas. Byl u toho, když Viktorka hrála s Bayernem Mnichov v 70. letech, i v roce 2013, zažil s klubem všechny velké úspěchy i doby, kdy se nedařilo,“ informoval klub na svých stránkách.

Hřáči se o všem dozvěděli bezprostředně po konci utkání. „Měli hned jasno. Vítězství i následný postup věnují památce zesnulého fanouška,“ dodal Hanzlík. 

„Rodině a známým bych chtěl za celou kabinu vyjádřit upřímnou soustrast. Určitě by měl z našeho postupu velkou radost, tak mu jej tam nahoru posíláme,“ uvedl kapitán týmu Roman Hubník. Památku zesnulého fanouška uctí klub minutou ticha před pondělním ligovým zápasem s Jihlavou.

Nebyla to jediná tragédie!

Bohužel to ale nebyla jediná tragédie spojená se čtvrtečním zápasem. Při návratu domů jen pár desítek metrů od stadionu, ve Veleslavínově ulici, upadl a ztratil vědomí další Plzeňan (†77), který navštívil fotbalové utkání s vnukem. Kolemjdoucí mu ihned poskytli pomoc, vzápětí dorazili záchranáři.

„Jako první složka byla na místě hlídka městské policie. Strážník urychleně vystřídal muže provádějícího resuscitaci, společně se poté střídali v oživování staršího muže s policisty a záchranáři, kteří na místo dorazili,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová. „Po 40 minut trvající resuscitaci ji lékařka jako neúspěšnou ukončila, pacient zemřel,“ dodal mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

VIDEO: Vrba: Postup je důležitý pro nás i pro český fotbal kvůli koeficientu.

Video
Video se připravuje ...

Vrba: Postup je důležitý pro nás i pro český fotbal kvůli koeficientu iSport TV