O podmíněném propuštění rozhodl plzeňský okresní soud. Po stížnosti státního zástupce je ale konečný verdikt, jestli mladý lupič půjde na svobodu, na Krajském soudu v Plzni.

Právě ten přitom zrušil původní rozsudek Okresního soudu Plzeň – město, který Chaloupka za loupežné přepadení potrestal pětiletou podmínkou, a poslal ho na tři roky za mříže.

„Šlo o velmi brutální útok tří lidí proti jednomu muži, který byl předem domluvený a připravený. Soud se domnívá, že takovéto zločiny s brutálním násilím je potřeba přísně trestat. Kvůli brutalitě není možné na ně působit výchovnými tresty, jako to učinil okresní soud,“ vysvětlil předseda odvolacího soudu Eduard Wipplinger.

Ještě před rozsudkem, který ho poslal za mříže, si Chaloupek pořídil dva záznamy do rejstříku trestů, za ublížení na zdraví a krádež, kdy barmanovi sebral kasírtašku s penězi.

Samotné loupežné přepadení se pak odehrálo v prosinci 2015. „Chaloupek loupež vymyslel. Objednali si pizzu, a když jim jí poslíček převezl, na ulici před domem ho přepadli. Chaloupek muže srazil pěstí k zemi a pak do něj ještě s druhým útočníkem kopal. Když ho držel za krk a škrtil ho, jeho kumpán sebral poslíčkovi peněženku, kde bylo 17 tisíc korun,“ popsal státní zástupce Michal Klíma. Ukradené peníze si tři útočníci rozdělili rovným dílem a utratili je s prostitutkami v nevěstinci.

Fotogalerie
6 fotografií