Projekt počítá s prodloužením in-line dráhy o 130 metrů oproti stávajícím 425 metrům. Zruší se část oválu v místě napojení a celá plocha dráhy se dočká stejného, nového povrchu.

Areál Škoda sport parku je v provozu téměř dvacet let a sportoviště jsou zastaralá. „Proto jsme zadali studii revitalizace, uskutečnilo se veřejné projednání a na základě výstupů a požadavků veřejnosti se studie dopracovala,“ uvedl starosta druhého plzeňského obvodu Lumír Aschenbrenner.

První stavbou realizovanou podle této studie byla výstavba nového skateboardového bazénu v loňském roce. Veškeré náklady pokryl rozpočet obvodu. S financováním in-line dráhy by mohla pomoci krajská dotace.

Celkové náklady na úpravu dráhy jsou odhadnuté na necelých 2,4 milionu korun. Téměř jeden milion má k dispozici obvod, zbytek by mohl jít z krajských peněz.

„Dotace může být poskytnuta maximálně ve výši 80 procent a pouze do výše 1,5 milionu korun. Žádost podáme do 26. února,“ řekl náměstek primátora Pavel Kotas. Se stavbou ale obvod počítá i v případě, že krajskou dotaci nezíská.

VIDEO: Takhle se dá řádit ve skateboardovém bazénu.

Video
Video se připravuje ...

Na Štvanici zaujal 15letý jezdec z Německa. iSport TV