Park se bude rozkládat mezi sídlištěm Vinice a ulicí Nad zoo. S terénními úpravami a kácením náletových stromků a keřů se začalo před koncem loňského roku. „Základní součástí parkové plochy je zeleň. Bude vysázeno 37 stromů a 375 keřů. Barevnost prostoru zajistí trvalkové záhony a na jaře výsadby cibulovin,“ popsala Hana Hrdličková ze Správy veřejného statku města Plzně.

Proměna čeká veškeré trávníky v parku. „Budou zcela regenerovány a díky intenzivní údržbě vytvoří základní zelený koberec prostoru,“ uvedla Hrdličková s tím, že v lokalitě vzniknou i nové cesty, přibude veřejné osvětlení, lavičky, odpadkové koše, stojany na kola i fotbalová branka.

Zcela novým prostorem pak bude psí hřiště. „Bude oplocené a poslouží nejen k venčení psů, ale především ke zlepšování jejich fyzické zdatnosti. K tomu budou sloužit skokové překážky, kladina, tunel a další tréninkové prvky,“ vypočetla Hrdličková.

Náklady na vybudování parku činí bez daně téměř pět milionů korun. Město je uhradí ze svého rozpočtu. Stavba má bát dokončená nejpozději v polovině letošního roku.

 VIDEO: Jak s psem trénovat chytání frisbee.