Holky se teď jmenují Bára, Jessy, Roxy, Whiskey a kluci Dag, Armin a Joker. Štěňata německého ovčáka se narodila před osmi týdny policejní feně Ulně (4) a tátovi Alfovi (3). Strážci zákona nechali výběr jmen na veřejnosti. Měli jednu podmínku. Jména musela být krátká a zvučná, aby si je štěňata dobře pamatovala.

„Sešlo se nám celkem 800 jmen. Lidé je posílali e-mailem, ale i dopisy a také volali. Nejvíce tipů přišlo na jméno Bára. Bylo jich 39. O čtyři méně bylo návrhů jména Roxy,“ řekla policejní mluvčí Hana Kroftová.

Naproti tomu třeba Armin, Joker a Whiskey se sešli jen v jednom návrhu. Všichni, kteří policistům poslali návrh na psí jméno, se mohli se štěňátky přijít pomazlit a zájem byl veliký.

Návrh jména pro policejní fenku poslala i Nela (8) z Plzně. „Líbí se mi Jessy. Je to ale lidské jméno, tak jsem nevěděla, jestli se to může. Když mi starší sestra, řekla, že ano, tak jsem ho poslala. Mám velkou radost, že Jessy vybrali,“ svěřila se Nela, která si právě fenku Jessy chovala.

Jméno Armin zase navrhla Bohumila K. z České Lípy. Armin se jmenoval pes, který patřil otci její kamarádky z dětství. Ten byl policistou a vedl kynologický oddíl. Po roce 1948 ho od policie propustili, pracoval jako elektrikář, ale zabil ho elektrický proud. Na jeho počest teď tamní kynologové pořádají každý rok memoriál.  

Fotogalerie
30 fotografií