Oba zranění cestovali v automobilu. „Dítě bylo s úrazem hlavy přepraveno letecky na Emergency fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. Muž utrpěl mnohačetná zranění a byl sanitkou převezen na stejné pracoviště,“ popsal mluvčí záchranářů Martin Brejcha s tím, že obě zranění byla velice vážná. Muž zraněním v nemocnici podlehl. Holčička o pár hodin později také.

Autobusem cestovalo 15 pasažérů, nikdo z nich se nezranil. „Řidič (62) autobusu utrpěl drobné poranění, které si nechal ošetřit na místě,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Policisté dali na místě řidiči autobusu dýchnout, alkohol před jízdou nepil. „U řidiče osobního auta byl zajištěn odběr krve, neboť nebylo možné dechovou zkoušku provést s ohledem na zranění,“ řekla Jiroušková.

Auto se srazilo s autobusem na silnici mezi Ejpovicemi a Rokycany u odbočky na Klabavu. „Řidič vozu  Škoda Octavia jel od Ejpovic a na rovném úseku komunikace vyjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem. Silnice 605 byla po dobu vyšetřování nehody úplně uzavřená, objízdná trasa vedla po dálnici D5,“ dodala Jiroušková.

Fotogalerie
6 fotografií