Ten patří Josefu N., který s přáteli a Máriem popíjel v plzeňském podniku 21. „Mário byl hodně opilý. Odvedl jsem ho někdy kolem druhé hodiny ráno k taxíku a dal taxikáři 300 Kč, aby ho odvezl ke mně domů, ať se vyspí z opice. Pak jsem se vrátil zpět za přáteli do klubu 21,“ řekl Blesku Josef N., který prý vůbec nevěří, že by Mário vraždu spáchal.

Zhruba za tři čtvrtě hodiny lidé zavolali na tísňovou linku, že na chodbě ve 2. patře leží mrtvý taxikář a vedle něj teleskopický obušek. Co přesně se v domě v městské části Doubravka stalo, teď rozplétají policisté.

Jednou z možných variant je, že taxikář chtěl opilého Mária možná zkásnout ještě jednou. „Mohlo dojít třeba k potyčce, při které taxikář uštědřil Márioví ránu teleskopickým obuškem. Ten mu pak při zápase mohl sebrat a ránu mu jím vrátit. Myslím, že patřil tomu taxikáři. Mário nic takového neměl,“ uvedl Josef N.

Podle informací FTV Prima od jednoho z bývalých taxikářových kolegů muž neměl v branži dobrou pověst. Údajně měl často jezdit s vypnutým taxametrem a po zákaznících následně požadovat vysokou částku.

Není taky zcela běžné, že by taxikář v Plzni doprovázel opilého klienta až ke dveřím bytu. Běžně se vysadí z vozu před domem, zvláště když mají cestu předem zaplacenou. Josef N. se o hrůzném nálezu před svými dveřmi dozvěděl až kolem šesté hodiny ráno, když se vracel domů. „Nechtěli mě tam pustit. Když jsem řekl, kde bydlím, odvezli si mě. Mám z toho šok. Nechápu, co taxikář v domě dělal,“ dodal Josef N.

Policisté Mária zadrželi a převezli k výslechu. „Vyšetřovatel nařídil soudní pitvu, která by měla objasnit přesnou příčinu smrti,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu proti životu a zdraví.

VIDEO: Kriminalista Antonín Hrdlička popisuje objasnění poslední vraždy roku 2017 na jižní Moravě.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalista Antonín Hrdlička popisuje objasnění poslední vraždy roku 2017 na jižní Moravě Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
5 fotografií