Největší zdravotnické zařízení na jihozápadě Čech, jehož ambulancemi projde v obou areálech ročně přes milion lidí a dalších víc než 70 000 je hospitalizováno, mělo dosud v lochotínském areálu lékárnu s nevyhovující prostory.

„Pacienti museli často čekat v dlouhých frontách, což bylo pro mnohé nemocné vzhledem k jejich zdravotnímu stavu obtížné,“ řekl ředitel nemocnice Václav Šimánek.

Čtyřměsíční rekonstrukce, která přišla nemocnici na 6,4 milionu korun, především zvýšila kapacitu výdeje léků. „Nová lékárna bude mít zvýšený počet obslužných míst. To byla alfa a omega, která nás trápila. Standardně tam byla dvě výdejní místa pro pacienty, kteří přicházeli pro recepty, teď budou čtyři a jedno bude na samostatný volný prodej,“ shrnul ředitel.

Lékárna má podle vedoucí obchodně-lékárenského odboru nemocnice Aleny Dvořákové měsíční obrat až 21 milionů korun. Zaměstnanci lékárny vydají za měsíc kolem 14 000 druhů léků.

Výše doplatků jsou podle vedení nemocnice jedny z nejnižších ve městě. Řada pacientů chodí do lékárny pro větší objemy léků. Na kontroly ke specialistům chodí většinou jednou za čtvrt roku a dostávají předpis na léky do další kontroly.

VIDEO: Boj politiků o svobodu pacientů: Co vám lékař nesmí nadiktovat?

Video
Video se připravuje ...

Boj politiků o svobodu pacientů: Co vám lékař nesmí nadiktovat? Blesk Zprávy